fredag 3 september 2010

Chatsworth Country Fair

Chatsworth

Idag har jag haft en ledig dag och var iväg på min första Country Fair. Det är ungefär som en marknad, bara att marknadsstånden är så mycket intressantare! Just Chatsworth är inte en av de största, men jag tyckte det räckte. På fredagen brukar det dessutom vara mindre folk så det passade rätt bra att åka just idag.

Vy över en del av mässområdet.

Eftersom det fanns vissa aktiviteter som innefattade hund så fick Branwen och Miss Fine följa med. Miss Fine provade Gundog scurry, en dubbelmarkering i lite lurigt upplägg. Den första löste hon fint, den andra fattade hon inte riktigt att hon skulle in i det konstgjorda buskaget men med hjälp av lite handling så fick hon vind på den och då trillade poletten ner. Uppgiften var dock för svår för Branwen så hon fick bara vara sällskap. Det var mulet och genomgrått när jag åkte hemifrån och därför tyckte jag att de lika gärna kunde få följa med och delvis sitta i bilen. Men så bestämde sig solen för att titta fram, vilket var trevligt, så de fick gå på shoppingrunda istället. De har uppfört sig så fint. Så fort jag har stannat har jag bara sagt "sss" till dem och så slog de ner rumporna, ibland behövde jag inte ens säga något. Där satt de sedan och tittade tills vi skulle gå vidare.

Längst tid tog det i ståndet där de sålde tweed, något som jag redan bestämt mig för att titta efter då jag planerat att skaffa en medan jag är här nere. Jag hittade rätt fort en jag tyckte om men tog tid på mig att känna efter och titta bland de andra. Det blev i alla fall den jag föll för först. Och jag är så nöjd!! Hundarna gick inte lottlösa därifrån heller. De har fått en stor säng från Kennel Mate. Det är en stor dyna som har styng på flera ställen för att hålla fyllningen på plats, och så ett rejält överdrag som inte går att riva sönder (enligt säljaren) och som går att tvätta i maskin eller skölja av med vattenslangen. Den ska vara vattentät också, så kudden inuti blir inte blött. Frågan är bara om jag ska våga använda den hos hundarna... Branwen (tror jag det är) har fortfarande lite demolitiontendenser ibland... De får nog ha den i bilen till att börja med...

Bädden är tydligen så vattentät att den kan användas som fågelbad
(så såg det ut både på morgonen och eftermiddagen).

Jag föredrar den dock så här!

1 kommentar:

Yours Truly sa...

Gar inte att slita sonder???? HA! halsar Bjorkasens hundar sarskilt Fionn.
Han kan slita sonder den i ett nafs!
Tack for att du skriver varje dag sa att man slipper oroa sig! Kram
Birgitta