fredag 20 augusti 2010

Puppy-duty

På schemat idag har det stått Puppu-duty. Just nu har både jag och Amy fixat det på morgonen för att jag ska få en chans att lära mig vad som ska göras även där. Först alla valparna ut, sen ska de äta och de ska placeras i kenneln. Allt samtidigt som det ska klaffa med att Peter tog ut hanarna och Sharon tikarna. Det är inte bara kenneln och omgivningarna som ska hållas i tipp topp. Även hundarna ska vara rena och fina. Varje hund ska varje dag ha grooming vilket innebär att de fönas med en specialfön som tar bort både smuts och väta, de borstas och visiteras. Regelbundet badas de också vid behov. Mitt projekt på eftermiddagen idag har varit att bada valpar. Det går relativt lätt eftersom det finns ett rum med bad, trimbord och diverse utrustning för ändamålet. Den ena goldenvalpen, hanen, är otroligt cool. Medans de andra valparna inte var enbart samarbetsvilliga så lade han sig ner i badkaret medan schampoot verkade.

Miss Fine och Branwen var med på promenaden även idag. Pippa brukar leka en lek med hundarna och säger till dem sitt stanna kvar och sen "Ready... steady... go!" och då får de springa iväg i full fart över fältet vilket de gör. Det tog en gång (!) innan Miss Fine hade parkerat ihop med alla andra hundarna och for iväg som en kanon. Branwen väntade tills jag sa att hon fick springa och då blev det full fart även på henne.

Idag har de fått göra sina första markeringar i sockerbetor också (bilden är dock inte från idag utan från Championshipet i vintras). Under promenaden, som Pippa själv brukar vara med på om hon är hemma, kastade hon en boll till hundarna och skickade en åt gången (tror det blir 15 hundar som var med ute) och alla andra sitter och väntar. Fine och Brannie fattade fort att det inte gick att rusa runt utan började snart leta fint. Lite mer markeringar i sockerbetor kommer nog inte vara helt fel.

I helgen kommer det att vara en komprimerad version av de Gundogs holidays som Pippa håller på somrarna. Det blir två dagar med träning för gundogs.

1 kommentar:

Yours Truly sa...

Inte så stor skillnad från Björkåsen, hanar för sig, tikar för sig och rengöring av hundar och visitation!
KRAM - hoppas du har det bra!