lördag 1 september 2007

Aktivering

Fem dagar har gått sedan operationen och det känns bara bättre och bättre. Mingla är fortfarande mest förpassad till kompostgallret då hon har så otroligt svårt att hålla sig lugn. Tyvärr så piper hon en del, men hon verkar ha börjat gilla läget. Det här är nog till och med nyttigt för henne. Hon är så otroligt duktig, hon är ju inte ens 1½ år än.

Veterinären skrev ut antibiotika och smärtstillande tabletter till henne. De smärtstillande är tuggtabletter med leversmak men inte de andra. Trots det så äter hon först antibiotikan, även om hon tuggar sönder och tappar en bit så tar hon upp den och äter upp allt. Sen får hon tuggtabletterna och de har hon och Sim nästan slagsmål om. Så Sim brukar få leversnittar samtidigt och det märks ingen skillnad på vad för tabletter de får. De är lika glada i "godisarna" båda två.

Det tråkigaste är den nollaktivitet som vi står på nu. Idag när vi var ute (vilket mest innefattar kissa och bajsa, sen gå in) så på vägen från soptunnan så "tränade" vi lite ställande under gång. Hon får i alla fall använda huvudet lite. Och så har vi ett bricka med fack som man gömmer godisar i, sen skjuter man för lock som hunden sedan ska flytta på för att komma åt godisarna, det verkar hon ha kommit på.

Just nu är vi hos mamma och pappa. Deras flytt är bara en månad bort så nu pågår rensningarna. Men det är rätt skönt. Eftersom Mingla inte får gå några promenader alls, och jag är rädd att hon gör sig själv illa om jag lämnar henne ensam med tratt och allt så blir inte Sims promenader så långa heller. Men nu ligger han och Diezel ute och man kan kasta boll. Det är skönt att vi är flera som kan passa Mingla också. Tur att jag har världens bästa föräldrar och syster!

Om någon har tips på väldigt stillsamma aktiveringar så tar vi gärna emot! Fantasin är rätt dålig just nu...

Kommentarer
Moa:Slänger iväg ett litet aktiveringstips eftersom jag har en valp som jag själv behöver aktivera ganska mycket och som dessutom är mattokig. Tipset är att blöta upp torrfoder och mosa och sedan trycka ner i tomma märgben som man fryser in och sedan ger. Oscar får aldrig mat i matskålen nästan utan får jobba för sin mat, ofta på det här sättet som tar lite tid. Krama Mingla från oss

Inga kommentarer: