torsdag 6 september 2007

Exkursion med skolan

Vilka fina ord det ska användas när man pluggar. I går var vi på exkursion, mer känt som utflykt, med sammanlagt fyra arbetsgrupper som läser samhällsinriktningen. Vår grupp hade hand om Kolmårdens marmorbruk så under 45 minuter var det vi som ansvarade för att ingen kom bort, vad som skulle sägas och göras.
Som vanligt strulade det med hundvakt, så nödlösningen fick bli att förfölja bussen med bilen. Hundarna fick vara med. Eftersom inte Mingla får fara runt eller ens gå promenader så fick hon vara kvar i bilen (förutom rastningen) och vid ena stationen fick Sim följa med ut. Han verkade charma de flesta, och roligt hade han. Fick dela lite matsäck med matte med så honom gick det ingen nöd på.
För Mingla är det här rätt nyttigt. Att vara instängd bakom kompostgallret och inte kunna vara runt mattes fötter. Att vi åker ut i skogen men hon får stanna i bilen. Hon har blivit tyst och betydligt lugnare, vilket känns skönt. Det här är bra passivitetsträning. Nu går det ju inte att smita undan från det.
Idag ska jag åka och träffa min vägledare inför praktiken. Känns lite spännande, men hon lät trevlig på telefon i alla fall.

Inga kommentarer: