söndag 7 januari 2007

Spår och mer passivitet

Känns som om passivitet är det mest utjatade ordet i det här huset. Tråkigt är det också, men men det ger ju resultat och det lättar ju upp lite. Har kommit på, via ett tips om antiskällhalsband, att det går att använda sprayflaska med citronvatten. Främst är det när vi är hos mamma och pappa eftersom hon sitter och piper i tvättstugan. Första gången en dusch kom så tittade hon förvånat, andra gången gick hon och lade sig. Efter promenaden så pep hon en gång och fick en dusch innan hon gick och lade sig. Det funkade. Har även testat att ha med den ut i skogen och det funkar det med. Hon är mycket mer avkopplad när hon inser att det inte är någon idé. Att tjata på henne funkar ju inte, men detta gör det verkar det som!

Sims spår gick inte alls idag. Vet inte om det kan vara för blött. Tyckte inte jag lagt ett alltför svårt spår. De fyra vinklarna och uppehållet var med men det var nog inte 600 m. Antagligen så kopplade han inte vad han skulle göra. Näsan var alldeles för högt upp och han for kryssande omkring. Hittar fortfarande inte min sele efter flytten så vi har använt reflexselen och kanske den inte säger samma sak som vanliga spårselen. Vi fick hjälpas åt att lösa spåret i alla fall och han var nöjd över att hitta klöven.

Efteråt gick vi åt ett annat håll in i skogen och Diezel fick jobba lite. Den lilla grisen lyser upp när det handlar om dummiesar och älskar att jobba. En duktig kille, kanske kan bli något working test framöver.

Inga kommentarer: