fredag 29 oktober 2010

Fredag

Idag har det varit första dagen av ett openstake. Vi har vandrat upp och ner backarna på de där förbannade hedarna (det känns så när man släpar på en väska med en massa vilt genom ljung, whitegrass och sumpområden och över diken brant upp och brant ner, hela tiden lutar det) hela dagen. Men vilken fantastisk terräng för ett prov. Utmanande för hundarna så det heter duga! 24 hundar startade i morse och nu är det 10 kvar till i morgon, de som gått bra har gått riktigt bra. Har varit kul att få se några av de handlers med lite kändare namn bland andra John Halstead jr, Sara Gadd och Ricky Ross Moloney. Vädret har mestadels varit uppehåll som tur är, för tillsammans med vinden som varit så hade det lätt kunnat kännas väldigt jobbigt.

Efter att provet avslutats (och min bil, med flera, hade dragits loss) så stannade jag till på vägen tillbaka till det B&B jag ska sova på för att släppa ut hundarna lite. Hittade ett perfekt ställe att göra ett kort träningspass. Nu var inte uppgifterna megasvåra, men båda hundarna var så duktiga.

Tänkte avsluta kvällen med att äta middag ihop med bland andra Roger Phillips, Dave Latham och Alan Reese. Känns som om det varit en rätt bra fredag!

Inga kommentarer: