onsdag 21 januari 2009

Ljusare tider

Kanske är väl optimistiskt att säga det redan i januari, men jag tycker det känns som om det är ljusare på dagarna. Att solen visar sig var och varannan dag gör väl inte det hela sämre heller.

I helgen var vi på kortvisit på Flathult igen. Vi anlände söndag eftermiddag och hundarna njöt i fulla drag av en promenad med de andra hundarna. Mingla ÄLSKAR att springa runt med de andra, Pippi saknar nog att få jaga och skälla ut sin pappa Dogge för hon var rätt nöjd att få göra det medan Frozza är lite osäker när det far runt så många hundar. Det blev lite mat och tjattrande på kvällen framför tvn. På måndagmorgonen åkte jag in till Göteborg och var på kurs medan tjejerna var kvar på Flathult. Tack Anneli för hjälpen!! På vägen hem på kvällen fick vi en extra passagerare, Frozzas morbor Diesel fick åka med till Linköping där Karin och Freddan mötte upp och vände hemåt. En härlig kille som bara låg och myste på framgolvet...

Idag har vi varit ute och tränat. Pippi har äntligen fattat vad apportkastaren gör och det tänder damen, fast hon knallar inte (än, får väl se vad hon försöker med när hon har kommit på hur kul det är) och Frozza fick prova en vilket hon tyckte var kul. Känns skönt att hon fattade det där med att en dummy far iväg när man använder den... Sen fick Mingla en trippel, medan Pippi fick en enkel i svår terräng. Känns som om Pippi verkligen går framåt och det börjar hända saker nu. Hon är en sån härlig hund, och dessutom underbart vacker att se på!

Mingla fick några linjetag ockå, den ena dold. Jag vet ju att det är framför allt dirigeringarna vi måste jobba på. Har tänkt länge (ska bara komma till skott) på att lägga upp en träningsplan och bestämma vad jag ska satsa mest på fram till vårens prover.

Frozza funderar på vad hon ska bli när hon blir stor. Att hon är världens finaste Frozza vet hon redan, men hon säger att hon vill vara känd för något mer än det... Apportering är nog helt okej, men samtidigt så har hon ju en annan sak hon gillar. Skräpletning! Människor är förfärligt slarviga. Idag när vi skulle åka hemåt efter träningen så hittade hon gamla pappersmuggar. Och när jag tänker efter så visade sig skräpletartalangerna redan vid 12 veckors ålder. Men hon säger att hon ska fundera ett par varv till, apportör låter ju häftigare än skräpletare trots allt...
Frozza 12 veckor

Inga kommentarer: