söndag 4 januari 2009

Gott nytt år!

Först och främst GOTT NYTT ÅR!

Nyåret firade vi på Flathult, precis som förra året och så har vi blivit kvar. Pippi ska på My Dog måndag och tisdag så då stannar jag kvar och får med henne hem efteråt. Frozza leker med syskonen och Mingla surar så fort hon blir instängd någonstans, trots att hon får campera med den bruna charmören Japan.

På årets sista timmar så har Mingla sista meriter också ramlat in. 30/12 godkänd anlagsspår och 31/12 1 ökl. Så detta år med Mingla kan inte vara annat än fantastiskt.

I maj tog hon sin etta i nkl och blev provbäst för Sören Norén.

På årsträffen fick jag ta emot Lugn och fin VP:t för andra året i rad för bästa förare.

På Flatmästerskapet nollade vi en station, då jag skickade för tidigt och vi fick ingen finalplats, men fick ändå fina poäng. Ett VP blev det med hem, Smålandssektionens VP för bästa sök i nkl.

Nära var det att första ettan i ökl satt i Kisa, men eftersom hon blev rädd och kom tillbaka med svansen mellan benen på släpspåret, så ettan blev en trea. Veckan efter hamnade vi i Värmland och Väseprovet. Där satt allt, arbetet blev en etta för Mats Närling och släpspåret godkänt så nu behöver vi inte tänka på det mer. Pricken över i, Mingla blev bästa flatcoat och fick motta Dovehunters VP för bästa flat i ökl och skyttens val.

Hösten fortsatte, 8 november blev det a-provsdebut, godkänt KKL för Ulf Göranzon på stor fasanjakt.

Dagen efter blev det MH-beskrivning med godkänt skott.

I slutet på november hamnade vi i Skåne på a-prov elitklass. Inget pris, men jag är nöjd med hennes arbete och jag vet vad vi ska träna på.

Årets sista dagar blev vigda åt spårning och 30 december blev anlagsspåret godkänt och dagen efter första ettan i ökl.

Min målsättning för 2008 var etta nkl, MH, godkänt anlag och start på lydnadsprov. Lydnadsprovet strök jag rätt tidigt, och de andra målen är uppnådda och både jakt och viltspår överträffade.

Nu ska kalender, prov och mål för 2009 synkas.

För övrigt så bjöd 2008 på nya familjemedlemmar. Först vackra lilla Foxy som sedan fått det perfekta hemmet hos Anna, då vi inte passade hundra ihop. Istället kom Frozza in i hemmet som en liten virvelvind, vad det blir av henne ska bli spännande att se.

Tack alla som varit med och delat detta fantastiska år med oss! Och tack Anneli för mina små pärlor.

1 kommentar:

Anonym sa...

Malin, du är så otroligt duktig och det är så roligt att läsa om dina framgångar naturligtvis speciellt med favoritsyrran Mingla, men även med de andra hundarna. Russin försår precis hur det är om man inte får vara med Matte. Det är klart att man surar för det finns nog inget som är värre. GRATTIS!!
Kramar och nosgnugg