onsdag 11 februari 2009

Söndagens utställning i Mjölby

Här kommer då den efterlängtade uppdateringen.

I söndags morse vaknade jag strax innan fem av att telefonen ringde. Första tanken var att vi försovit oss men så var inte fallet. Dåligt väder gjorde att Anneli ville veta vad vi hade för väder uppåt våra håll och om det var värt att åka ut i ovädret. Efter det kunde inte jag somna om. Vi kom iväg i god tid, vilket var tur för väglaget var inte det bästa och nu hade det även börjat snöa här. Väl i Mjölby bredde vi ut oss så det skulle finnas plats för Anneli när hon kom. Starten var uppskjuten 30 minuter så vi kunde ta det lugnt. Till slut, efter labbevalparna, blev det Frozzas tur att göra sin debut. Hon fick fin kritik och hamnade på en femteplats. Jag fick även visa Zebbe, Fla. Gibon Les Paul, och Klara, Fla. Little Beige Sambo så jag slapp i alla fall frysa.

Spänningen steg när det var dags för bästa hane. Både Diesel, Fla. Movie Star, och Neo, Fla. New Year Resolution, stod för championat. Till slut när nästan alla var placerade var det Neo och en championhane kvar vilket innebar att Neos sista cert skulle sitta, men han slutade dessutom som bästa hane. Stort grattis till Marie och Peter till eran vackra Neo.

Pippi äntrade ringen i öppenklassen som hon vann. Vilken härlig start! I bästa tikklassen blev det en favorit i repris. Pippi och en championtik var kvar att placeras, och Pippihunden slutade som bästa tik och fick sitt första cert. I finalen möttes två flatterhafthundar, som båda fått varsitt cert. Och Pippi vann och blev BIR, kan det bli annat när man heter Simply the Best?!? Inte ens i BIS-finalen fanns det någon som hette något mer lämplig och Pippi kan nu stoltsera med sitt första BIS.

Även om Pippi inte är min hund så kändes det så otroligt kul eftersom hon bor hos mig just nu och hon är en sån härlig och vacker hund. Dagen gav kenneln två cert, champion, BIS-BIM och BIS-uppfödargrupp och då är man extra stolt över förmånen att ha hund från den kenneln.

Inga kommentarer: