måndag 15 juni 2009

Toppenhelg i Norge

Jag börjar nog lite smått smälta helgen...

I fredagsmorse tog vi båten från Strömstad till Sandefjord. Dagen inleddes med en så god brunchbuffé ombord. Ett stopp på Hamresandens camping blev det för att Pippi och jag skulle göra kvalificeringsprövet (lite fotgående, en enkelmarkering och skott som man måste gå igenom innan man får starta i nkl i Norge). Sen anlände vi till Mandal där vi skulle bo. Ett fantastiskt fint hus och det var bäddat och färdigt när vi kom. Efter lite mat så sov vi allihop rätt bra.

Lördagmorgonen upp vid halv sex, göra oss iordning och så dra ut i skogen. Nybörjarprovet var en walkup med markeringar i svår terräng. Pippi skrapade ihop en 3:a eftersom hon tyckte att norskt vatten såg lite misstänksamt ut och tvekade lite innan hon gick i.

Öppenprovet hade ett speciellt upplägg. Fyra och fyra eller tre och tre gick vi ner till provet. Två fick sitta i publiken och vänta medan de två första började. Hundarna satt i par fram mot vattnet och bytte plats en gång under provet, (hund 1 gick ut, hund 3 in sen ut med hund 2 och in med hund 4 och sist in med hund 1 igen och ut med hund 3) så alla hundarna fick markeringar från två olika platser. Det var blandat med enkla och dubbla, på land och på vatten. Provet avslutades med att alla hundarna stod på linje och skickades en och en ut på ett sök där en kanin var skulle hämtas in. Ett annorlunda men jättekul provupplägg. Mingla arbetade kanon, men hon blev så otroligt taggad av att sitta framme vid provet innan det var hennes tur (vi hade självklart nr 4 och fick vänta längst). Hon fick en tvåa eftersom hon gjorde lite för mycket ljud.

På kvällen fick åt vi grillat och firade Carola och Inas etta i öppenklass och Alexandra och Jazzas etta i nybörjarklass. Behöver nog inte säga att vi somnade tidigt även denna kväll.

Söndagmorgonen började vid halv sex den också och ut till provplatsen. Vi hade bett om att få starta tidigt, om det gick att lösa, så vi hann med båten ordentligt. Dessa toppen arrangörer gjorde det så smidigt. Jag startade Mingla i par 1 och Carola i par 3 i ökl, Alexandra först ut i nkl och Pippi skulle in så fort jag var klar med Mingla, bara att gå före de som skulle in. Arrangörerna var helt fantastiska! Nkl-provet var ett mer traditionellt. En enkel på vatten, en enkel på land. Sedan fick jag lägga ut en dirigering som Pippi såg. Efter den blev det två enkla på land och vatten till och sen ett sök. En trea till för Pippi som tyckte myrmark var jobbig.

Öppenklassen började med en walkup med flera markeringar, sen ett sök där hundarna skulle ta varsin kanin, sen fick ena hunden en vattendirigering och den andra en till på söket och så tvärtom. Vår sista markering på walkupen blev svår och Mingla fick jobba, men hon kämpade på. Söket gjorde hon kanon (äntligen fick hon springa för fullt) och vid dirigeringen fastnade hon lite vid näckrosorna men det var bara att trycka ut henne. Sista kaninen på söket hämtade hon utan problem. Jag var inte säker på att det skulle räcka till en etta så väntan på att få ut protokollet och veta premien blev nästan olidlig. Jag och Carola gick till bilen för att rasta hundarna och packa in i takboxen medan Alexandra väntade på protokollen. När vi såg henne komma i backen så gissade vi vilt vad det skulle stå. Hon såg inte överdrivet glad ut, men det kunde hon ju göra för att jäklas. Lyckan var obeskrivlig när hon kommer med två protokoll med ettor!

Resan hem gick väldigt lätt. Vi hann med tidiga båten. Birgitta som varit i Norge och hållit kurs över helgen mötte oss på båten och vi åt buffé och firade. Väl hemma sov jag väldigt gott.

Det börjar nog väldigt väldigt sakta glida in att nästa gång vi startar är i ELIT...

1 kommentar:

Ingela, Cosby o Wilde sa...

Hej! Roligt att läsa om er resa..o om tävlingen..oj va mkt jobb vi har kvar..men det verkar så roligt..så jag tänker inte ge upp i första taget. Ni är jätte duktiga och det skall bli spännanden att fortsätta att följa eran framfart!! ha det så gott och trevlig midsommar önskar vi dig och de fyrbenta!!