tisdag 12 april 2011

Äntligen!

Åh vad jag har längtat efter dessa härliga vårkvällarna! Ett par dagar nu har det varit runt 15 grader på dagen och solen har värmt. Jobbet rullar på. Ungarna har börjat lugna sig och visar sig allt som oftast vara riktiga guldklimpar! Ett härligt gäng ungar.

Den gula är den flitigast fotograferade av dem,
det är något speciellt med de gula...

Och så var det de andra ungarna. Tre av valparna har öppnat ögonen! Miss Fine tar hand om sina små, det är inte ofta det hörs ljud från valplådan utan de är tysta. Mest sover de och så äter de, fantastiskt hur mycket de kan växa på bara 1,5 veckor...

Mingla njuter också, men mest av de vattenfyllda dikena som smält snö innebär. Hon skulle kunna skutta runt i dem hela dagarna och köra ner huvudet och leta efter vad som helst.

Branwen ligger i träning för fullt. Hon är i en period när hon suger i sig allt och hon är riktigt rolig att träna med. I helgen gick vi på linje. Jag, Håkan med Miss Fines brorsa Posh och Hanna med Asso på ena sidan och Roger och Janne på andra med Fionn, Red och Zam. Vi turades om att kasta långa och trixia markeringar och så några memories i olika terränger som fick ligga till sig olika länge. Vi hade en så härlig träning i vårsolen där en hel del av de svåra uppgifterna löstes jättefint och i vissa fall fick vi arbeta hårdare, men det är ju lite så en träning ska vara. Succéträning där hunden hela tiden ska lyckas och inte utvecklas är inget för oss.

Inga kommentarer: