måndag 2 juli 2007

Stationsträning

På kvällen lade Sofie och jag upp fem olika stationer som vi sedan gick igenom. Vi började med ett sök i vassen där Mingla fick hämta in fem änder. Och de flesta avlämningarna var jättebra! Några gånger tappade hon viltet, men det var de som inte var 100% tinade. Malle har gjort jättestora framsteg och plockade in tre änder som kom hela vägen till matte.


Markeringarna var inga problem. Mingla håller nu viltet fint och fast. Förut har hon haft lätt att tappa viltet då hennes grepp varit så försiktigt. Men dethar blivit så mycket bättre. Har nog blivit lite hårdare på att hon ska hålla kvar och det har gett resultat.


Tredje stationen blev ett linjetag. Mingla verkade inte tycka att det var lika intressant då vi lagt det med dummies. Inte heller närsöket i vattenkanten/vassen var lika intressant. Jag tror att hon hade stenkoll på var dummiesarna var men började leta efter vilt. Hon hittade dock alla tre och kom in med dem.


Sista var vattenmarkering. Änderna fick bada och Mingla kastade sig med glädje i vattnet och simmade ut. Hon tog närmaste vägen in till land men sprang snabbt till matte, satte sig på berget och höll kvar i anden. Prydlig avlämning i handen blev det sen.
Känns inte helt hopplöst att ha anmält till viltklassen på Lilla Retriever nu, eftersom hon gjorde det här snyggt. Men LRM blir en perfekt träning inför höstens provtillfällen.

Inga kommentarer: