söndag 25 oktober 2009

Andjakt

Idag är Mingla lite sliten. Det märktes på promenaden att det inte var riktigt samma fart som vanligt. Igår var vi med på andjakt och Mingla kämpade på. Det är fascinerande att se hur fort hundarna fattar saker. Mingla har varit med på en stor jakt förut, förra hösten när vi gjorde vårt kkl på fasaner. Efter det har det bara varit mindre saker med en eller två skyttar. Igår började hon fatta att det inte var skyttarna som hon skulle sitta och glo på utan började följa änderna som flög istället.

På första dammen fick Mingla hämta tre stycken, först två som hon markerade och hämtade in snyggt och prydligt. Den sista hamnade i ett dike precis bakom oss och med tanke på hur hon for omkring förstod jag att den var skammad. När jag tog några steg närmare henne såg jag anden som krypit in mellan några stenar. Mingla kände vittringen men hade först svårt att lokalisera den. När hon sen fattade så hade hon inga problem att kasta sig in där. Under dagen plockade hon flera skammade. Trots att hon egentligen har varit med så lite på jakt så har hon fattat det där med de skammade, hon ger sig inte förrän hon fått tag på dem och hon släpper inte förrän jag sagt till henne.

Mingla själv trodde nog att hon dött och hamnat i himlen, andjakt hela dagen och så få ligga och mysa i soffan på kvällen...

Stort grattis (igen!) till Lotta och Puma (Oakshoot's Come From a Star) till godkänt praktiskt och till Andreas och Elsa (Straight Flush Number One Hundred) till godkänt praktiskt och SJCH!

Inga kommentarer: