måndag 7 september 2009

Första natten

Nu är hon hemma. Kom ner till Björkåsen i lördags runt lunch och ägnade dagen i sällskap med Brannie, Jock, Mingla och Fine med en tur över stock och sten i skogen. Sen satt Brannie och jag i soffan och myste framför tv:n en stund innan de andra kom hem från andjakt.

Under söndagen hjälpte jag till med FT-träning med åtta hundar. Dirigeringar och apportkastarmarkeringar. Mycket fokus på handling och hur man bäst får hunden att göra det man vill, och inte minst att få hunden att vilja göra det för en. Det är så givande att bara gå med, se, lära och studera.

Brannie sov i bilen redan innan vi var ur Moheda, och sov hela vägen hem, fram och tillbaka till Pia för att dumpa fåglar i frysboxen och så till mamma. Pappa ringde på vägen hem i går och hade blivit dunderförkyld. Med tanke på att det inte vore så bra att smitta mamma med så ryckte vi in och bor hos mamma medan pappa tillfrisknar i husbilen (tur han har sitt egna hotell). Brannie sov i mitt knä en timme medan vi satt och väntade på LAH:s sista besök i går kväll och sen sov hon hela natten bredvid mig. Nu har vi fixat ner kompostgallret så nu får hon sin egna plats också.

Den enda som hittills inte är imponerad är Mingla, som mest såg ut att önska att hon såg i syne när hon insåg att valpen följt med från Björkåsen. Men hon smälter nog snart, vem kan låta bli? Fler bilder kommer snart...

Inga kommentarer: