tisdag 5 maj 2009

Helgen som gått

Det har varit en lång helg. Den började i onsdags kväll när jag direkt efter praktiken och byte av bil (hade inga bromsar bak på bilen och det är bra att ha) styrde kosan mot Flathult. En trevlig kväll i sällskap med Anneli och Birgitta innan allt drog igång på torsdagsmorgonen. Jaktinternat för elithundar. Trevlig grupp och jämna ekipage. Mingla är jag nöjd över, fick mycket med mig att fortsätta jobba med. Roligast var "dummytrailet" som vi gjorde fredagseftermiddagen. Mycket markeringar att hålla koll på och dirigeringar åt olika håll.

Under internatets sista eftermiddagen kom Ing-marie upp till Flathult och på natten blev det valpning. Jag sov genom det mesta och på lördagsmorgonen blev det en tur till Växjö för att starta på jaktprov. En två blev resultatet eftersom det blev alltför mycket kludd på markeringarna (vilket just nu är vårt största problem) men dagens bästa sök hann hon med. Söket var perfekt för Mingla med mycket ris att sticka in huvudet och rota i. Grattis Elenor och Zidane till er andra etta (på två helger) och lycka till i finrummet!

Söndagen blev ytterligare ett prov, i Söderköping. Det märktes att fjärde dagen var inte Mingla helt med. Idag var markeringarna klockrena, landdirigeringen snygg (rak linje för att sen falla i vinden och komma rätt) men på vattendirigeringen var hon lite tungstyrd när hon kom över på andra sidan och söket orkade hon inte fullt ut. Nu vet jag hon inte orkar fyra dagar så intensiva som dessa.

Jakten på ettan fortsätter, kanske i Norge senare i vår. I helgen ska vi på internat med fokus på a-prov och handling. Ska bli så himla kul.

Ikväll näst sista gången på nybörjarapporteringskursen.

Inga kommentarer: