onsdag 9 april 2008

Valpar och workingtestträning

En sak är säker i alla fall. Jag ska aldrig skaffa två valpar samtidigt, och framför allt inte medan jag bor i lägenhet. Lilla Foxy är ju inga problem att bära på i trapporna, och inte dagisvalpen Ceasar heller egentligen även om han är mycket tyngre. Men när det är dags så är det oftast dags för båda två och då blir det en valp under varje arm (tur att de inte är fler!) och så ner för trapporna. De har jättekul ihop i alla fall. Man får hålla lite koll på Ceasar så att han inte blir för häftig, han är ju ändå lite större. Men Foxy är rätt tuff så hon säger allt ifrån.

Mingla är en ängel som står ut med dem. Ibland har hon en valp hängande i varje sida, det är nästan så hon är för snäll. Men hon verkar tycka de är rätt mysig också.

I går var vi ute hos Nina och hade workingtestträning. Vi var enda flatekipaget, de andra var labbar och golden. Vi turades om att föra våra hundar och att vara funktionärer. Sen avslutade vi det hela med en walk up. Påde olika stationerna kunde man själv välja svårighetsgrad. Första stationen blev ett synligt linjetag med en markeringskast innan skicket på linjetaget och skick på markeringen efteråt. Det lyckades skitbra!

Andra stationen var en dirigering. Första gick vi halva vägen och skickade. Nästa dummy låg på samma ställe så då backade vi och skickade på längre håll. Tack Tina för tipset med linjetagsskicken! Det har redan blivit bättre även om vi har lite kvar. Mingla har lätt att svänga av åt sidorna och inte gå rakt ut, men som sagt så börjar träningen ge avkastning. Härligt!
Tredje stationen var markering på linje. Vi valde en dubbel och jag gjorde helt rätt. Är inne på att jag ofta gör det för lätt för henne, så nu blev det lite utmaningar och så mycket mer skärpt hon blev. Markeringen längst bort kastades först och sen den närmaste. De flesta andra hundar (jag var funktionär på denna stationen först) hämtade den senast kastade först, men inte min Mingla. Hon tog den längst ut först, kom in med den och hittade snabbt den andra, vars nedslag var dolt då backen lutade lite ner där den landade.

Fjärde stationen var markering på fält. Även här utmanade vi oss (trodde jag) med en dubbel, men "skitlätt", sa Mingla och visste precis var de låg. Det som vi nu ska ta tag i illa kvickt är tendenser som jag såg i går till att byta dummy eller att leta efter den andra innan hon kommer in. Hon har inte gjort så förut så förhoppningsvis ska det inte hinna bli ett problem.

Under walkupen tror jag hon var trött. Hon pep vid vissa tillfällen så hon fick inte hämta några markeringar. Vi gjorde en dirigering som gick bra, men det var då jag insåg hur trött hon var. Så då fick hon gå till bilen och vila sig.

Tack Nina för ett jättebra träningstillfälle!!

Kommentarer
Matilda:Att ha flera valpar samtidigt kan kännas tunt, och att bo i lägenhet dessutom..Härlig träningsdag! Det verkar ju ha gått kanonbra för Er
Emma, Skott & sna:Hej på er!Vilken trevligt WT ni verkar ha haft! Man blir ju lite sugen & längtar tills Skott har blivit lite större & kommit lite längre så att man kan träna mer. Ja det ska bli spännande med 2 så unga hundar hemma nu när Krut snart kommer. Men det gäller att ha tydliga regler från början, det är iaf min filosofi! Hoppas att allt ät bra med er!kramar Emma med dualdogs
Weronica, Sissel:Ahh kul med en ny liten stjärna! Hoppas att få se henne live innan hon blir vuxen Fixar du skolan och två valpar hemma? *låter jobbigt tycker jag* Kram

Inga kommentarer: