lördag 21 augusti 2010

Stackars hundar

Nu börjar det bli svårt att heta Branwen och Miss Fine... Efter att först ha blivit bortförda långt utanför Sveriges gränser och fängslade på ett ett främmande ställe, så har deras matte dessutom börjat ge dem en massa konstiga kommandon. Sen ser hon förstirriterad ut när de inte lyssnar och sen kommer gamla välkända kommandon. Då lyssnar de!... Till mitt försvar kan jag ju säga att det inte är lätt när det bara är två på det här stället som förstår när jag pratar svenska, det är lätt att man fastnar i engelskan! (Amy har dock redan räknat ut vad några av kommandona är.)

Idag har varit första dagen på Pippas Gundog Weekend. Åtta ekipage har gått igenom lite grunder i gundogtraining. Pippa jobbar mycket med klicker i den grundläggande inlärningen. Hela tiden positiv förstärkning, men är inte rädd för att ryta i åt hunden om den inte lyssnar. Första stunden nöttes fotgående och Pip förklarade hur man lättast ska lära hunden att göra vändningar. I kursavgiften ingick "dancinglessons" som hon skämtsamt förklarade när hon steg för steg visade hur man lättast vänder, inte minst om man står i ett fält med betor där man lätt snubblar eller tappar hunden om man inte har den stadigt vid sidan. Branwen var med och gjorde det fint. Hon blev dock inte klickad för att hon gjorde rätt, det verkar räcka med att få en klapp och beröm.

Mango fick vara med som demohund

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack för hälsningen! Vilka härliga bilder, och vad roligt att läsa om hur du har det på nya jobbet. Ska följa dig på nätet :-)
Kram A-L