onsdag 29 september 2010

Pekhundar?

Jag har hört folk i Sverige säga att brittiska hundar är pekhundar. Visst, britterna är duktiga på att få sina hundar från A till B så snabbt som möjligt, men är inte det hela vitsen? Väl vid B måste hundarna ligga i och jaga vilket hundarna idag verkligen fått visa att de kan...

I morse när jag vaknade hörde jag att det regnade ute. Kändes inte som en bra start inför en heldag ute på ett novice. Extra ombyteskläder packades ner, regnjacka och mina vattenavstötande oljebyxor likaså. När vi kom fram till gården där vi skulle utgå ifrån regnade det fortfarande och vägen var lervälling. Det var tänkt att vi skulle åka vidare med bilar därifrån men på grund av regnet och risken att köra fast så ändrade de sig. Vi började istället gå, nerför kullen, över staket och uppför nästa kulle. De två första markerna vi gick över var relativt lätta att gå genom. Två fåglar sköts, den första som nummer ett hämtade in och den andra sköts en liten stund senare några meter bakom linjen. Även denna fågel blev till slut nummer etts som därmed eyewipade tre hundar. Nummer ett blev sen den hund som var sist kvar i provet, men i ett prov som tyvärr inte hade någon vinnare.

Terrängen blev svårare och svårare. Överallt var det blött och halkigt i leran. Bitvis var det så blött i luften, säkert blandat regn, dimma och lågt hängande moln över de högt belägna hedarna, att vi knappt såg hundarna som jobbade. Därför gjordes det en paus innan provet fortsatte. Vädret blev bara markant bättre, men nu kunde skyttarna i alla fall se några fåglar som kom och vi kunde också se när hundarna arbetade. Marken som vi fortsatte i var fruktansvärt svår att ta sig fram i. Det var tjock vegetation av ljung, blåbärsris och ormbunkar blandat. Marken lutade hela tiden brant åt något håll. Regnet fortsatte hela dagen och vinden också. Och ändå hittar hundarna de nyskjutna fåglarna! Jag kommer aldrig mer säga att vittringsförhållandena på ett b-prov med kallvilt var för svåra...

Erfarenheterna som det ger att gå med på proven här nere (oftast i linjen) och få se hundarna jobba, inte minst i sådan här terräng, är något som jag verkligen kommer ta med mig hem!

(Några kort blev det tyvärr inte idag, vågade inte ta upp kameran ur väskan. Vill gärna ha kameran hel ett tag till...)

måndag 27 september 2010

Mys!


I morse körde jag till Leeds i kennelns Landrover. Stor är vad den är och växelspaken sitter på fel sida, eller det var nog jag som satt på fel sida om den. Morgontrafiken här nere kan vara hemsk, från att man kör i 70 mph (ca 115km/h) på motorvägen så kan det bli nästan tvärnitar i trafiken. Det gäller att inte sitta och sova. Efter en hel del köer och betydligt längre restid än min gps förutspådde kom vi fram till veterinären. Vi fick vänta i några minuter och sen komma in. Veterinären tog en spruta och tog ett blodprov och vi kunde betala och gå därifrån. Vi var nog inte där i mer än 10 minuter, sen var det bara att köra hem igen. 2h och 50 min i bilen för 10 minuter hos veterinären. Branwen och Miss Fine var dock rätt nöjda bara att få följa med i bilen.

På eftermiddagen har jag och Amy sysselsatt oss med lite hydro. Tror vi har haft sex hundar där inne idag och Miss Fine och Branwen knallar snällt sina 15 minuter. Däremot såg jag tendenser hos Branwen på vattensvans så mina hundar fick följa med in och ligga i värmen eftersom det är så ruggigt ute idag. Båda två har legat cirka en meter från brasan, vid mina fötter, och verkar bara njuta. Det är rätt mysigt att kunna skämma bort dem lite ibland. Båda två har legat på rygg i mitt knä och blivit kliade på magen. Branwen, som var först ut, tyckte nog inte hon fått nog för när Miss Fine låg och myste i fullan ro kom plötsligt Branwen uppflygande i knät som från ingenstans. De är goa hundar och jag tycker så mycket om dem!

söndag 26 september 2010

Mycket nu

Har varit fullt upp ett par dagar. Mycket jobb i kenneln med det vanliga och lite extra uppgifter som tillkommer då och då. Vädret har förändrats, förra veckan hade vi jätteskönt väder med sol och värme, kunde gå ut i bara linnet ena morgonen. I går satt jag ute i kenneln och hjälpte till med en parning. 25 minuter hållandes tiken under hägningen. Usch vad jag frös!

I morgon blir det ut att åka på vägarna lite igen, ska till Leeds med en hund som ska dit för blodprov. Jag har bara åkt förbi Leeds på motorvägen förut så det blir något nytt. På eftermiddagen ska jag försöka hinna med lite träning. Det har varit väldigt lugnt med det ett par dagar nu, trots att jag har fågel i kylen och en precis nyskjuten kanin som Peter fixade åt mig häromdagen. Måste försöka använda dem i morgon innan de blir förstörda. Annars är ju inte tennisbollar i sockerbetor eller andra liknande grödor heller så fel...

I morgon ska jag mjukstarta dagen med en kopp te i sängen tror jag. Börjar inte förrän 8 så jag kan ju ta det lugnt.

fredag 24 september 2010

Fredagmorgon

Vissa dagar så flyter allt på så där smidigt, har hunnit med massor av dagens sysslor redan. Igår kväll och i natt har vi haft åska och regn och i morse var det fortfarande lite regn kvar i luften. I paddocken där hundarna rastas på morgonen var det riktigt lerigt. Efter att kenneln var städad och valparna matade och rastade tog jag först med mig hanarna på promenad och sen tikarna. Alla hundar är blåsta torra och borstade för att de inte ska smutsa ner inne i kenneln. Goldenhundarna är ofta av naturliga skäl de som tar längst tid, men idag var det dessutom två labradorer som behövde en extra omgång. Miss Fine för att hon gått ut och gjort sina morgonrullningar i leran på stubbåkern och Branwen för att hon mulats ner i leran av sin syster. Det är så härligt att se de där två ihop, de trivs så bra med varandra. Nu ligger de i sin bädd och tuggar på ben.

I går var Peter iväg på ett Novice stake med Gemma igen. Tyvärr så var jag tvungen att jobba annars var jag sugen på att följa med. På eftermiddagen stod det klart att det hade varit roligt att vara med eftersom de vann. Nu är det opentrials som väntar.

Levenghyl Gemstone, Gemma från ett av höstens tidigare trials

Helt plötsligt så blev huset tomt igår kväll eftersom Peter bestämde sig för att följa med Pippa när hon startar på ett två dagars open med Katie. Amy stack iväg för att göra sina sysslor med fåglarna och det blev bara jag och fem sovande valpar kvar inne. Ibland kan saker ändra sig fort...

måndag 20 september 2010

Linjer

Jag har haft lite problem med Branwen i vissa lägen att få iväg henne på linjetag. Till och med att lägga en memory, gå iväg och skicka rakt bakåt i spår har varit problem. Inte för att hon inte vetat var hon ska, utan en låsning i skicket där hon verkar tro att hon inte blir skickad. I lördags kom Peter och Pippa hem med några partridges, rödben, efter en träning. När jag har lagt dem är det INGEN tvekan. Rödbenen klarar ett pass i morgon också och förhoppningsvis kommer det hem några nyskjutna rödben igen i morgonkväll. Kanske kan få henne att bara gå på igen. Kommer hon väl iväg så kan hon springa lååångt.

Miss Fine har också apporterat rödben. Hon gör det helt snabbt och utan spår. I lördags gick vi med Miss Fine, Mango och valparna över stubbåkerna, lät hundarna se när vi lade ut rödbenen i några meter in i skogen och så gick vi tillbaka. Stuvade undan valpar och fick ut ytterligare en hund. Sen in i secret garden och så skickade vi. Miss Fine har gjort en liknande apport förut, men i andra änden av skogskanten. Miss Fine gav sig av som en skjuten ur en kanon när jag skickade henne: genom det före detta trädgårdslandet, hoppade högt över staketet som fanns där tidigare (trädgården ska plöjas så staketet har precis plockats ner) och över stubbåkern in i skogen. Hittade en fågel och så tillbaka. Andra skicket likadant. Miss Fine var den enda hunden som hoppade över det icke-existerande staketet. Men hon gjorde allt helt snabbt, precis som Miss Fine brukar.

Branwen

Branwen

Branwen hälsar att hon också är helt snabb.

Miss Fine

Miss Fine

fredag 17 september 2010

Fredagkväll

Känner mig rätt effektiv idag. Dagen började med att jag knappt ville gå upp, jag sov så himla skönt. Men upp måste man. Vissa dagar får man det där flytet och dagen har gått i ett. Har bland annat högtryckstvättat tikarnas och valparnas kennlar. Har lagt en fyrkant åt Branwen och några dolda linjer åt Miss Fine. Nu sitter jag med ett glas av min nyfunna favorit. Tescos egna Cranberry & raspberry juice, den är såå god.

Det är en lugn och vindstilla kväll. Hundarna är nöjda i sina kennlar och vi har precis ätit lite kvällsmat. Såg ett tag tre luftballonger på himlen samtidigt, de går tydligen upp från campingplatsen precis i närheten. Fick med två på kort samtidigt.

Utsikt

Hade fantastisk fin utsikt från stugan jag bodde i när jag var i Wales. Tyvärr tog jag inte kort på torsdagen och sen regnade det eller var mörkt så det bidde ingen bättre bild...

Fred och Gilly

Sent omsider kommer några bilder från träningen i Wales. Som vanligt bara på andras hundar eftersom jag själv har fullt upp när jag skickar mina...

Rogers Fred

Fred är kullbror med Tar och Red

Simons Gilly, en tik som jag tyckte jättemycket om. En vinst till i Open så är hon FTCH.


På tal om hundmat...

Det här är den vanliga och lite trevligare måltiden som serveras, om det är färs av något slag. Idag, kyckling och biff serverad med grönsakspuré av färska grönsaker direkt från trädgården samt diverse vitaminer.

torsdag 16 september 2010

Inget att rekommendera...

Att fixa mat till hundarna här är inte så illa som man skulle kunna tro. När det är färser så använder vi sked och annars finns det handskar om man skulle vilja, men enklast är att tvätta av händerna efter att ha delat ut alla kycklingar. Men idag har vi gett hundarna komage. Den stanken önskar jag inte ens att min värsta fiende fick uppleva. På morgonen fick hundarna varsin bit till frukost och resten gjorde vi färs av på eftermiddagen för att frysa och kunna använda senare. Inget att rekommendera. Så om ni någonsin blir tillfrågade att göra något eller ens gå nära komage så kan jag bara rekommendera - SPRING!

onsdag 15 september 2010

Reflektioner

En sak jag tycker kan vara svårt när man tränar hund är att man vet hur man vill ha det, men inte hur man ska få det så. När jag var nere hos Roger fick jag så bra hjälp med hur och jag tycker det går framåt hela tiden. På provet igår såg jag hundar som inte stannar på stoppsignal och/eller som fortsätter springa på söksignal. Så mycket mer effektivt arbetet hade varit om hundarna 1. stannade på stoppsignalen och 2. söker på det stället de blir anvisade och inte överallt. En annan sak som blev jättetydlig är att handlern måste markera ordentligt, vilket i och för sig inte är det lättaste i sockerbetor, och tänka på vinden.

En av hundarna skickades igår på en fågel. Handlern blåste stopp på hunden och gav söksignal (ska väl tilläggas att hunden inte verkade vara den mest vältränade) och hunden gjorde ett stooort sök. Dessvärre hade handlern missbedömt avståndet rätt så grovt och hade dessutom vinden på fel sida. Inte de rätta förutsättningarna för att hitta något då.

Det är så skönt att se andra handla sina hundar och förhoppningsvis kan man lära sig något av dem istället för att behöva göra alla misstag själv.

tisdag 14 september 2010

Då har jag gjort det också

Idag har Peter och Pippa dömt ett All age stake och jag följde med och fick gå i linjen. Det var 14 startande hundar. På ett All age stake så kan det finnas både novicehundar och FTCH och däremellan. Dagens prov gick i sockerbetor på partridge. Det var inte jättegod tillgång på fågel men det funkade rätt bra i alla fall. Hundarna började rätt snart foula ut sig en efter en. Efter första rundan tror jag det bara var fem kvar, och rätt snart hade den siffran minskat till tre. Då sköts en fågel som hamnade ute på den harvade jorden som börjar springa samtidigt som en annan troligen död skjuts rakt fram. En hund försöker knalla, nästa hund skickas därefter men hittar inte fågel. Andra hunden skickas men hittar inte heller. Domarna kan avsluta provet med att själva plocka upp fågeln som hundarna skickades på och kunde konstatera att ingen gick till pris.



Tillbaka till bilarna verkade stämningen ändå vara rätt god. Det bjöds på lite dricka av olika slag och tilltugg. Sen blev det dags för samling. Mannen som hade hand om provet (som för övrigt dömde på svenska Goldenspecialen i somras) meddelade att prisutdelare skulle den som hade rest längst få vara. Jag undrade vilken stackare som rest längst för att gå på ett prov där ingen lyckades gå till pris. Men den uppgiften var visst min, även om jag ansåg att 1,5 timme till provet inte varit så lång men han menade inte så... Gun's Choice tilldelades mr Russel Hodgens Partridge Flush of Russjancoe. Domarna avtackades och även Gamekeepern. Så nu har jag gjort det också, varit prisutdelare på engelskt fieldtrial. Dagen avslutades med lunch på puben i byn.

Eller avslutades och avslutades. Sen åkte vi hem och jag gick ut och tränade mina fina hundar. Har ju en del att jobba på efter besöket i Wales, men vi är på god väg och det är kul när man ser att det går framåt!

söndag 12 september 2010

Tillbaka från Wales

Vilka dagar jag har haft i Wales! I torsdags så kom jag fram runt lunch och mötte upp Roger inne i Carmarthen för lite mat innan vi åkte hem, drack the och gick med hundarna. På kvällen var vi iväg och tränade med Simon. Miss Fine gick på linje ihop med Rogers fieldtrialchampion Ruby och Simon openhund Gilly. Vissa saker fungerade över förväntan och andra inte, men det kändes som om jag var på rätt ställe för att få hjälp med att vända på det som inte funkade. Branwen gick ihop med Fred och med tanke på vilken basicnivå hon ligger på så överraskade hon mig. Terrängen var inte den lättaste och hon jobbade jättefint på markeringarna. Kvällen avslutades med lasagne, sticky toffe pudding och en massa hund och fieldtrialprat.

På fredagen när jag vaknade öste regnet ner utanför. Efter morgonpromenaden genom hagarna var det bara att tända brasan i stugan och försöka få kläderna att torka lite. Efter en kopp the stack vi ut och tränade basic grejer. Vi preparerade marken innan vi hämtade ut hundarna. Vilken träning! Roger är så duktig på att se detaljer och jag fick med mig massor med små saker att tänka på. Dessutom hittade vi bra lösningar på det som inte funkade perfekt under torsdagen och hur jag kan bygga vidare.

Med Branwen hade jag nog det bästa träningspasset någonsin! Inte för att hon gick perfekt utan för att det gav mig mest med hur jag ska hantera henne och se vart vi ligger och inte minst hur jag ska gå vidare. Jag vet flera saker som jag skulle vilja ha annorlunda men har inte riktigt vetat hur jag ska göra men nu känns det bara så bra!

Lördagen var vi iväg för en walkupträning i sockerbetor med partridge. Med tanke på bristerna under torsdagens lilla walkup hade jag inte så stora förväntningar utan räknade mest med att gå med i linjen, men jag blev riktigt positivt överraskade. Två apporter gjorde hon jättefint. Rakt ut i rätt område och ner med näsan i betorna och pick. Efter pausen fick Branwen följa med ut istället för att gå fot. Jag hade tänkt ha henne i kopplet och bara låta henne gå med medan det sköts fågel. Fick rätt så snart order av Roger att ta av kopplet. Om hon knallar får du väl ta i det tyckte han. Sagt och gjort. Kopplet av men hon försökte inte knalla en enda gång. Gick fint vid min sida hela tiden, även när de föll fåglar, och satte sig ner när någon hund skickades.

Igår kväll kom jag tillbaka till York. Richard Hinks, Anette Clarke och en dam som jag tyvärr glömt namnet på var här och åt middag. Mike Mulch var här från Holland för att starta en hund på på trial också så vi blev ett stort sällskap.

onsdag 8 september 2010

På begäran!

Idag har FTCH Glenpatrick Eve varit här på "dagis". Pip är Levenghyls stamtik och bor numera hos vänner. Men hon kommer hit lite då och då och hälsar på. På Championshipet i vintras på Blankney var inte mindre än sex hundar efter Glenpatrick Eve. Antalet avkommor som är FTCH är ännu fler.



Vädret igår kväll

Igår var vädret verkligen annorlunda. Solen sken från ena sidan och samtidigt som regnet öste ner. Kanten på molnen var rätt så tydlig också.

I morgon sticker jag till Wales!

Idag blir det att jobba hela dagen, men i morgon bitti åker jag ner till Wales för att träna hund några dagar tillsammans med Roger Phillips och Simon Hansell. Har tränat för dem två gånger när de varit i Sverige och nu ska det bli jättekul att åka dit. Det ska bli kul att även se hur de tränar sina egna hundar, det tycker jag är otroligt lärorikt. Jag tycker man får en helt annan bild av vad någon har försökt berätta och man kan ta till sig det mycket bättre när man ser det.

Så i eftermiddag blir det att packa och göra allt färdigt. Tänkte försöka komma iväg så skapligt som möjligt i morgon. Trafiken här nere är ju inte att leka med så det kan ta tid även om det inte är så jättelångt.

tisdag 7 september 2010

Nostalgitripp

Idag har varit ytterligare en sån där fullt upp dag. Jag var ledig igår för att följa med till Arkengarthdale och jag ska vara ledig tre dagar till denna vecka så någon gång måste man ju jobba också.

Miss Fine har fått ett hårt pass på hydron idag och annars har de mest bara fått vila. I morgon ska vi ut en sväng i betorna är det tänkt.

Just nu sitter jag och Amy som är ensamma hemma och tittar på gamla klipp från barndomen och jämför Sverige och Englands utbud av barnprogram. Detta tillsammans med en kopp the medan regnet öser ner utanför...

måndag 6 september 2010

Novice stake på Arkengarthdale


Idag har jag kunnat följa med på ytterligare ett prov. Ännu ett novice stake, denna gång arrangerat av Three Ridings Labrador Club. Det var grouse och kaniner som sköts. 12 hundar till start, två till pris. Några hundar åkte ut på att de blev eyewipade, någon på first dog down och så någa b-apporter.

Flera av hundarna åkte ut på en jättesvår apport. Två grouse sköts precis på kanten av en platå. Först skickades en hund som inte fick hem fågeln och kallades hem. Nästa hund hittade den första som låg precis bakom kanten på platån. Tre hundar åkte sedan ut då ingen av dem hittade fågeln trots att de var i området där domaren sa "that's your area". Till saken hör att hundarna inte skickades från det ställa de markerat och när hunden kommit kanske tio meter från föraren kunde föraren inte längre se något av vad som hände förrän hunden dök upp på helt fel ställe. I slutänden åkte hundarna på att domarna hittade fågeln, nedanför plåtån och helt fel i vind där domaren anvisade föraren rätt område. Jag var så glad att jag bara var publik, hade inte velat få en sån apport...

Vann gjorde mr Dave Latham med Delfleet Neon of Fendawood och andra vinnare blev mr L.A. Earl med Happy Sand Piper.

Dagen har varit väldigt blåsig men min nya fina tweed höll mig varm och Peter fixade in mig att gå mitt i linjen så dagen har varit rätt bra i alla fall!

Marken var full med kaninhål.

Delfleet Neon of Fendawood

Gemma med en runner från andra sidan staketet


Happy Sand Piper


Linjen

Tweedshot Teddy of Twigvalemoor

lördag 4 september 2010

Den verkar vara uppskattad i alla fall!

Idag har vi hunnit med en hel del. Amy och jag har delat på jobbet i kenneln. Vanliga morgonrutiner med rastning, mat och städning. Vi har tränat valpar i fotgående och så lite vattenlöpband. De vuxna hundarna har gått på promenad och så har vi städat lite inne också.

Branwen och Miss Fine har båda fått vara på löpbandet igen. De knallar på i god takt men det märks att det är jobbigt att pulsa fram i vattnet, man behöver inte hålla igång lika länge som en vanligt löpband.

Miss Fine

Branwen

På eftermiddagen när valparna var trötta och sov, passade jag på att gå ut med några dummiesar. Båda hundarna hoppade staket och fick två memories var med terrängbyte. Från stubbåker in i skogen. Miss Fine fick en från trädgårdslandet, över staketet, över hela stubbåkern och ner till skogsdungen. Det löste hon klockrent! Jag trodde häromdagen när Peter föreslog apporten att det skulle bli väldigt svårt, men inte för Miss Fine.

 
Branwen i full fart.

Miss Fine på väg tillbaka med sin apport.

Efter att ha både konditionstränat sig och fått några apporter var samt ätit sig mätta på lamm tänkte jag att de kunde få provligga bädden. Den fick en filt över sig i försök att skydda den mot eventuella angrepp av några labradortänder. Men det behövdes inte. De har legat på den resten av dagen och bara myst. Så den verkade vara uppskattad i alla fall!

Frukost i paradiset

fredag 3 september 2010

Eftermiddagspromenad

Kunde inte låta bli att passa på att vara ute lite till en sån fin fredag som denna. Det fick bli en promenad utmed den närmaste public footpath. Hundarna har fått några memories var, Miss Fine fick gå på en som hon inte såg att jag droppade och det funkade kalasbra! De fick också några markeringar var först i ormbunkar i skogen.De har väldigt olika sätt att arbeta sig fram i dem. Miss Fine hoppar fram genom/över ormbunkarna. Branwen tar sig fram som en liten vessla under dem. Sen fick de två var i sockerbetorna. Åh vad jag är glad över dessa härliga hundar! Första gången i sockerbetorna hade de jättesvårt att markera i havet av gröna blad, men nu är de nästan på bladet rätt. Markeringarna har inte varit så långa än, men nu har de förstått hur de ska göra och det är dags att länga lite avstånd...

Branwen efter ett race runt fältet

Inkallning!

Ormbunkarna som de fick markeringarna i...

En härlig runda att gå, speciellt när vädret är som det varit idag!

Miss Fine!

Chatsworth Country Fair

Chatsworth

Idag har jag haft en ledig dag och var iväg på min första Country Fair. Det är ungefär som en marknad, bara att marknadsstånden är så mycket intressantare! Just Chatsworth är inte en av de största, men jag tyckte det räckte. På fredagen brukar det dessutom vara mindre folk så det passade rätt bra att åka just idag.

Vy över en del av mässområdet.

Eftersom det fanns vissa aktiviteter som innefattade hund så fick Branwen och Miss Fine följa med. Miss Fine provade Gundog scurry, en dubbelmarkering i lite lurigt upplägg. Den första löste hon fint, den andra fattade hon inte riktigt att hon skulle in i det konstgjorda buskaget men med hjälp av lite handling så fick hon vind på den och då trillade poletten ner. Uppgiften var dock för svår för Branwen så hon fick bara vara sällskap. Det var mulet och genomgrått när jag åkte hemifrån och därför tyckte jag att de lika gärna kunde få följa med och delvis sitta i bilen. Men så bestämde sig solen för att titta fram, vilket var trevligt, så de fick gå på shoppingrunda istället. De har uppfört sig så fint. Så fort jag har stannat har jag bara sagt "sss" till dem och så slog de ner rumporna, ibland behövde jag inte ens säga något. Där satt de sedan och tittade tills vi skulle gå vidare.

Längst tid tog det i ståndet där de sålde tweed, något som jag redan bestämt mig för att titta efter då jag planerat att skaffa en medan jag är här nere. Jag hittade rätt fort en jag tyckte om men tog tid på mig att känna efter och titta bland de andra. Det blev i alla fall den jag föll för först. Och jag är så nöjd!! Hundarna gick inte lottlösa därifrån heller. De har fått en stor säng från Kennel Mate. Det är en stor dyna som har styng på flera ställen för att hålla fyllningen på plats, och så ett rejält överdrag som inte går att riva sönder (enligt säljaren) och som går att tvätta i maskin eller skölja av med vattenslangen. Den ska vara vattentät också, så kudden inuti blir inte blött. Frågan är bara om jag ska våga använda den hos hundarna... Branwen (tror jag det är) har fortfarande lite demolitiontendenser ibland... De får nog ha den i bilen till att börja med...

Bädden är tydligen så vattentät att den kan användas som fågelbad
(så såg det ut både på morgonen och eftermiddagen).

Jag föredrar den dock så här!

onsdag 1 september 2010

Nordbo? Bah!

När vintern kommer upp som samtalsämne så får jag hela tiden höra att den inte kommer bli några problem för mig, jag som är van vid vintrarna i Sverige. Vintrarna i England är oftast mildare än i Sverige men här uppe i York är de tydligen värre än söderut. Hur det ska gå i vinter är dock en stor fråga. De flesta går fortfarande i t-shirt medan jag har både en tjock sweatshirt-tröja och fleece på mig på morgonen.

Har varit ute med mina hundar idag och lagt några memories och tränat sidotecken och bakåt med de nya kommandona. Bäst att nöta in dem ordentligt både för mig och hundarna. Nu sitter jag och väntar på att klockan ska bli nio så att jag kan natta hundarna och sedan gå och sova själv.

God morgon!


Peppar peppar... Hoppas vädret fortsätter så här! Förutom en dag med plötsliga regnskurar och däremellan strålande sol (tydligen typiska skiftningar för området) så har vi i flera dagar haft jättehärligt väder. Hoppas det kan få fortsätta så ett tag till...