tisdag 27 april 2010

Cykelturer

Äntligen har de fixat till cykelbanorna efter vinterns allt sandande och nu är de bitvis nyasfalterade och fina. Har passat på att göra iordning cykeln och tagit turer med Mingla och Miss Fine nu när vädret är så fint.

Vi har cyklat ut på Tinnerö och gjort lite fyrkanter och andra memories. Mingla börjar funka bra på riktigt långa avstånd och Miss Fine får kortare avstånd men andra svårigheter. Om en och en halv vecka kommer Roger och Simon igen och jag hoppas kunna gå med Fine då, bara hon inte får för sig att börja löpa lagom tills dess...

torsdag 22 april 2010

En vecka på språng

Förra helgen var jag på Björkåsen, vi vände på papper för att få färdigt bokföring, gjorde fint på utsidan av Willdorf Astoria och tränade hund. Mingla överraskade mig väldigt glatt! Har mest tränat sök med henne ett tag nu men då lade vi ut svåra memories på långa avstånd i riktigt svår terräng. Vi turades om att skicka Mingla och Will på varsin memori. Det var en som jag inte trodde Mingla skulle klara. Den var lång, och under staket och över diken plus att terrängen är riktigt tuvig och svår att springa i. Hon sprang under första staketet och drog iväg åt fel håll. Det märktes att hon inte var säker på vad hon skulle men hon tog mitt tecken och gick som jag sa. Hade inte väntat mig det med tanke på all sökträning. Härligt!!

I måndags var mamma och pappa hos mig för lite födelsedagsfika och på tisdagsförmiddagen blev det att arrangera en resa till Riga. Jag och pappa åkte vid lunch på tisdag till Stockholm och därifrån vidare med båt till Riga för att hämnta två bilar. Vi fick bara ut ena bilen direkt, Lettland har ett jättekrångligt system när bilar ska köpas och säljas. Självklart var det samtidigt svårt att få bilplatser på båten så vi bestämde att jag skulle utnyttja den ena vi hade och åka hem själv medan pappa väntar till nästa.

Nu anlägger färjan snart i Stockholm och jag ska ta mig med husbil hem till Linköping. Sedan blir det Björkåsen igen, denna helg är det nkl-internat som står på schemat.

Nu saknar jag mina hundar! Men jag vet att mamma och Bea tagit väl hand om dem!

lördag 17 april 2010

Födelsedag

Idag fyller världens finaste bruna lilla Mingla hela fyra år. Vad snabbt tiden går!

fredag 16 april 2010

Miss Fine





Branwen


Alice, som inte är ett dugg rädd för hundarna





Stella






Lilla Stella börjar bli större och större. Hon tycker Mingla, Miss Fine och Brannie är lite otäcka. Men efter att vi suttit ute i solen på eftermiddagen började hon smälta lite. Söt är hon i alla fall!

onsdag 14 april 2010

Äntligen!

Gräset utanför kontorsfönstret börjar bli lite grönt! Några dagar till med sol så spirar nog gräset ordentligt. Härligt!

Härligt!

Vilket intresse man har! Ibland känns det som att man skulle vilja slita sitt hår och ibland är man så lycklig så. I helgen var det ökl-internat på Björkåsen och på söndagkvällen innan hemresan passade vi på att träna våra egna hundar. Miss Fine fick göra sin svåraste fyrkant hittills, terrängen var inte så öppen som den brukar vara. Jag fick backa lite och skicka på spåret, men då blev det full fart. Den stora glädjekicken var hennes stopp på en apportkastarmarkering. Hon fastnade i diket hon skulle över, men stoppet på pipan var klockrent! Och nyss fanns det ingen broms alls...

torsdag 8 april 2010

Träning

Igår var vi i Mjölby för att träna lite. Perfekt med nya marker och trevliga träningskompisar. Vi jobbade igenom hundarna på ett sök och några dirigeringar, ringrostigt efter vintern...

Med Mingla ska jag fokusera lite på söken nu. Hon har knappt gjort några sök sedan hon var dålig i höstas och då var det söken som hon inte orkade reda ut. Och så uppdatera henne lite på tecken och sånt förstås.

tisdag 6 april 2010

Påsk

Härliga vår! Hela helgen har bestått av träning av olika slag i olika konstellationer. Passade på att köra Mingla när vi hade lite mer folk omkring oss. Blev lite blandat apportkastarmarkeringar och dirigeringar. Måste dock påminna henne om att stoppsignal fortfarande betyder stanna...

I måndags så fick jag så bra hjälp av Janne med Miss Fine. Vi fick henne att börja inse nyttan med att lyssna på mig och det känns toppen. Nu har jag bra övningar att fortsätta jobba med. Det är så lätt att fastna i sitt eget tänk och det är så fantastiskt skönt att kunna få hjälp av så duktiga och erfarna människor.

Förutom träning så var det att sitta med hemtenta, allmänt bestyr med hundar och så pussa på valpar som gällde i helgen. Vad det går fort när valpar växer. De har öppnat ögonen och börjat stappla fram på sina ben. Kan sitta hur länge som helst och titta på dem...

Brannie och brorsan Nisse


Brannies brorsor

Signes Nisse på bilderna överst och understa bilden är på Rogers Zam.



Stilstudie i bus-ställningar