söndag 31 januari 2010

Ljusare

En sak går helt klart åt rätt håll i alla fall: ljuset! Klockan är över 16 och det är fortfarande ljust ut och det ska nog hinnas med en promenad innan det blir mörkt också. Nu är det bara lite barmark och några grader varmare som saknas.

lördag 30 januari 2010

Vintern fortsätter

Häromdagen kom då en omgång snö till så här ute är det nog runt 50 cm, den når på många ställen över min måttstock - mina 41 cm höga gummistövlar.

I veckan har vi också hunnit vara hos veterinären och tagit blodprov. Brannie tyckte det var otäckt och ville helst krypa hela vägen upp i famnen på mig så nära hon bara kunde. Huvudet körde hon in under kragen på jackan. Trodde att hon skulle vara lite pipplig med att bli stucken men hon skötte sig jättefint. Jag drog ändå en lättnadens suck när veterinären fick in nålen och blodet sprutade ut i provröret. Det var över på bara några sekunder. Till skillnad mot när det ska tas på Mingla, veterinären fick sticka om flera gånger och tills slut sticka i andra benet istället för att få ut något. Tur att inte Mingla har förstånd nog att tycka det är obehagligt... Så olika de kan vara.

torsdag 21 januari 2010

How to lick a bowl

Fick ett så gulligt kedjemail från Kathy. How to lick a bowl, in case you didn't know... Visst är den söt?!




tisdag 19 januari 2010

Det var det...

Klar med ytterligare en tenta, hur det gick är en annan fråga och svar kommer om ett par veckor... Helgen som gick var den första på länge som jag var hemma. Satt med tentaplugg, eller försökte plugga inför tentan som jag hade idag. Inte värst mycket inspiration och som alltid visar det sig att man inte läst alla de saker man borde läst - men man kan annat som de inte ens frågade efter!

Hundarna har haft en lugn helg. Brannie och jag pulsar i snön och nöter fotgående. Det blir mer och mer sitt-stanna kvar också. Då viker hon öronen bakåt och koncetrerar sig massor. Det är jobbigt att börja skolan!

Miss Fine nöter också fotgående, lite vändningar och att sätta sig ner när vi stannar. Stoppsignal, inkallning och utkommando. Jättesvårt!

Mingla har inte gjort så mycket sista veckan, hon leker och lever livet. Hon älskar snön och roar sig med att ömsom göra snöänglar och ömsom göra en mask av snö i hela ansiktet. Det är bara två mörka ögon som tittar på en...

Men nu vill jag ha vår! Jag vill kunna ut och träna och sätta fart inför vårsäsongen.

fredag 15 januari 2010

Stackars Mingla

Mingla har det inte så lätt. På promenaderna blir hon mulad av de två svarta, måste vara rasism på hög nivå! Det har till och med gett henne gråa hår!

Idag har vi varit barnvakt åt Alice. Förutom en långpromenad för alla hundar, så har Mingla lekt med Alice. Alice har plockat upp saker ur lådan som hon glatt sträckte till Mingla och sen tjöt av skratt när Mingla tog emot den. Matte fick leka "rädda-Alice-leksaker" så vi har varit väl sysselsatta allihop...

Solstrålen

Alice

Alice är väldigt generös och ger glatt bort sin napp

måndag 11 januari 2010

Hemma igen

Efter drygt en vecka i lanthuset så är vi hemma igen. Hundarna älskar att slippa stan, att bara få springa runt i flocken i skogen och njuta av livet. Däremellan blir det ofta mycket träning med olika folk, och denna gången var inget undantag. I lördags var Alexandra och Cristian ute med sina hundar och vi tränade lite markeringar och memories. På grund av kylan och lilla söta Jazza som är dräktig blev det ett kort arbetspass och sen desto mer prat.

Nu är det dags att ta tag lite i jobbet, och så har jag två pass i skolan utspritt på två dagar, de sista två i denna kurs förutom tentan. Sen har jag bara två kurser kvar. Är såå trött på allt vad studera heter... Men det är BARA en termin kvar...

onsdag 6 januari 2010

Skipper med döttrar

Brannie (½ år), Skipper (snart 9 år) och Miss Fine (1½ år)

Skye och Jock






Bilder från snöpromenad

Kunde inte låta bli att ta med kameran ut på eftermiddagen...

Full fart på Brannie, Miss Fine och Skye
..
Brangelina

Fina, vackra Red
..
Mingla, Brannie och Red
..
Vem är det som döljer sig under den snömasken tro?

Härlig morgonpromenad

De varnade för att det skulle kunna bli riktigt kallt i natt och i morse var jag inställd på många lager kläder när jag skulle ut. Temperaturen stod på -2,5 grader så det var ju en positiv överraskning. Gav hundarna mat och sen ut med hela flocken. Landskapet är så fint när snön ännu ligger orörd, vilket den i och för sig inte gör så länge med sju ystra hundar som far runt. Till och med gammeltanten har studsat runt och lekt med de andra. Jag önskade att kameran hade varit med, men antagligen hade ljuset varit för dåligt så att bilderna ändå inte blivit bra. Ett sånt härligt sätt att börja dagen på, en uppfriskande promenad och att bara kunna njuta av hundarna när de bara är hundar...

När jag kom in började det snöa igen. Så nu ska jag göra mig en god frukost och krypa upp i soffan.

tisdag 5 januari 2010

Snö

Idag har det snöat sedan lunch vilket gett kanske 4 cm nysnö. Var nästan läskigt att gå med hundarna ute i skogen, man såg ju inte vart det var halt. Vi klarade oss utan vurpor i alla fall.

Förmiddagen ägnades med arbete vid datorn så på eftermiddagen var det hundarnas tur. Brannie har gått hela fotrundan idag för första gången. Hon blir duktigare och duktigare.

Fine provade jag att skicka på tecken åt vänster idag och det kommer hon att fatta fortare än ut. Alltså fortsätter vi att nöta ut och fotgående och stoppsignal.

Mingla fick för första gången på flera dagar jobba lite. Det blev fotgående och lite linjetag och så stoppsignal, basicgrejer med andra ord. Känns inte som att snön erbjuder så många andra saker att träna på.

Nu ska jag få till något att äta, sen blir det Förnuft och Känsla på SVT. Kanske klassikern Welcome Mrs Doubtfire går ner också, men risken är att jag redan somnat då...

måndag 4 januari 2010

Träning i vintersolen

Usch vad tråkigt det är när det är grått ute, känns liksom som att det inte blir riktigt ljust alls. I går var det kanonväder, kallt förstårs men med strålande sol. Började dagen med en långpromenad och sen sov hundarna lugnt. Emma och Håkan kom och vi tränade lite. Blev mest markeringar och några memories. Sedan satt vi inne i värmen och fikade och pratade hund i största allmänhet. Det är så kul när man kan diskutera olika tankar och åsikter, väga för och nackdelar mot varandra och vrida och vända på saker. Det får vi göra om snart igen!

Emma och Anno på en memory

Frank i full fart in

Anno

Miss Fine väntar på sin tur

Idag blir det ärenden in till stan och lite annat som måste göras, och så lite mer tränings förstårs!