söndag 30 augusti 2009

1 nkl för Miss Fine

I dag åkte jag med Fine till provet i Fellingsbro. Ett bro som borde vara enkelt med först två enkelmarkeringar på land sen ett sök och två enkelmarkeringar på land. Söket visade sig under dagen vara riktigt tufft, tjock vegetation. Vi löste allt snyggt och prydligt, fyra vilt på söket (tror ingen annan plockade in fler) och hon följde upp vittringen fint, markeringarna på land var inga problem, hon var precis i rätt område och letade. På vattnet missade hon ena markeringen men när jag tog tillbaka och skickade ut henne igen så kom hon längre ut och fick då vind på fågeln. Domare Leif Asp tyckte mycket om Miss Fine och till slut var det bara vi kvar att ropas upp, med orden att det var hunden som höjde sig lite över de andra.

Mingla var sur för att vi var på prov utan att hon fick starta. Men hon är ju fortfarande under medicinering så hon får vänta lite till. Frozza tycker dagen har varit skittråkig. Men så är livet ibland...

Tack Janne och Birgitta för att jag fick vara Miss Fines chaufför!

fredag 28 augusti 2009

Det ska börjas i tid...

Alice har redan börjat träna för att ha egen hund. Hon har en helt egen teknik när det gäller att använda visselpipan. Medan de flesta andra jag vet använder den genom att blåsa i den så använder Alice någon sorts sugmetod. Vi får ta en dag och jämföra metoder och resultat... För Alice del är det bara pappa som ska övertalas innan hon får en fyrfota vän att praktisera visselpipan på...

Hon gör mig så glad

Världens sötaste Alice. Har knappt aldrig sett henne ledsen, alltid glad och snäll. Och nu när hon börjat skratta kan man inte annat än bli glad när man ser henne...

Alice och farfar

onsdag 26 augusti 2009

Städning

Har haft så svårt att koncentrera mig på att plugga. Hela tiden har jag tänkt att jag borde det ena och borde det andra. Ett stort av dessa borden var att städa. Bestämde mig i går för att städa ordentligt så jag slipper tänka på det. I hörnen låg högar av flathår och som en matta på golvet labbhår. Men nu är det härlig ordning och fint, rensat och kastat en del och så fått upp bra läslampa. Insåg att det blir mörkt, eller i alla fall skumt, allt tidigare på kvällen så det behövs.

Ska försöka lägga upp en plan för mitt pluggande också idag. Sen blir det nog ett bad och så kanske lite mer hundträning.

tisdag 25 augusti 2009

Måndagkväll

I går hade jag föreläsning i Norrköping så efteråt åkte Linda och jag och tränade lite. Båda hundarna gick bra med några mindre saker som vi fick jobba extra på. Mingla såg riktigt sur ut att hon inte ens fick följa med ur bilen. Efteråt åkte jag och hämtade Frozza. Fick ha lilla Alice i famnen en stund och den ungen är så söt. Hon älskar Frozza, och Frozza beter sig så fint. Pussar på henne, men inte så hysteriskt som en viss brun hund gör så fort hon får chansen...

Nu ska jag åka till jobbet och få lite gjort där. Sen ska jag och Fine finslipa inför prov.

måndag 24 augusti 2009

Birgitta med sina pojkar

Will
.
Tar

Tar





Fler bilder

Halvsyskonen Miss Fine och Dipper med mamma Skipper

Kate

Fine

Fine

Dipper och Leia

Dipper

.

Leia

Den renliga...

... och den skitiga

Mingla var inte alls road av valpen...


Valp


Sista Will och Skipperungen som inte åkt till sitt nya hem än, Meadowlark Branwen.

Stilstudie uppställningar

Anna-Lena och Dipper

Katarina och Twiggy

Janne och Teal

Ryktet föregick honom...

Jag hade läst om den nya spanielvalpen Jock på Birgittas blogg... men jag var inte förberedd ändå. Birgitta skulle handla och Katarina var snabb att erbjuda sig som frivillig att följa med. Jag blev kvar med Jock och George som i ungefär två sekunder var lugna och beskedliga. Sen fick jag jaga valpar. Jock hittade jag i fönstret, bakom Benjaminfikusen, i vardagsrummet. Dit upp hade han tagit sig i full fart och det var fullt med jord i fönstret, medan George såg ut som att längre upp än soffan var nog inte okej. Det blev att stänga dörrarna till köket med valparna på rätt sida, vilket var lättare sagt en gjort med tanke på att Jock är en snabb valp, innan jag kunde torka upp. Jag förstår att Katarina gärna ville följa med... Nästa gång tänker jag vara snabbast.

Trevlig helg på Björkåsen

I fredags åkte jag, Mingla och Fine ner till Björkåsen för lite träning. Tanken tidigare var att få ett genrep med Mingla inför Höglandet på lördagen,men eftersom vi inte kunde starta på grund av erlichian så blev det en hel helg på Björkåsen istället, med fokus på Fine som snart ska på prov. Birgitta och jag hann i fredags träna sök och markeringar med vilt. Skottet fick Miss Fine att knalla en gång så det blev helgens stora uppdrag, stadga med skott. Söket svepte hon in snabbt och med så fina upptag.


På kvällen hade vi, Katarina hade anslutit också, lite tjejkväll med ett par flaskor blåbärscider och tacos framför friidrotts-VM.


På lördagen kom Anna-Lena (som även stannade till söndag) och Ammi och Bert. Det har gåtts på linje och tränats vändningar, dirigeringar och lite vattenarbete. Mingla har mest fått vara med lite grann och mestadels gå fot och få stadgan, men ÅH! så man saknar sin hund då man har så bra träningsmöjligheter och ett härligt gäng att träna med...

fredag 21 augusti 2009

Frozza skickar bildbevis på sin yrkesskicklighet

Anne mailade över några bilder på de två nya bästa kompisarna, söta Frozza och söta Alice. Frozza är inte bara bra på att ha simskola som hon hade för Bettan utan nu har hon även fått Alice att vända från mage till rygg för första gången. Alice är mycket förtjust i sin nya svarta bästis.




onsdag 19 augusti 2009

Ibland är det tur att känna sin hund...

I helgen debuterade jag och Mingla i elitklass. Resultatet blev ju inte vad jag hoppats på, speciellt inte eftersom hon brast i det som jag inte ens funderat på att hon skulle. Framför allt söndagen, men även delvis på lördagen, visade hon upp ett beteende på söket som jag aldrig sett hos henne förut. Sök, oavsett terräng, brukar vara hennes stora styrka. Men alltså inte denna gång. Jag hade dessutom svårt att tro att det berodde på den ökade pressen i elitklass eftersom jag känner min hund och vet att hon har betydlig mer än så att ge. I går var hon med när jag lade ut söket och dessutom sköt vi ut på sökområdet för att öka motivationen. Men inte ens det hjälpte. Att något var fel var ju helt klart.

Pratade med Birgitta i morse som höll med om att det inte lät som Mingla och föreslog fästingprov, något jag inte ens tänkt på själv. Fick tid 45 minuter senare hos veterinären som dessutom hade ett test som man fick svar på efter 8 minuter. Provet visade en svag infektion av erlichias och nu står hon på en kortare behandlingskur och förhoppningsvis blir hon helt frisk eftersom sjukdomen upptäcktes i ett så tidigt stadium. De närmaste proven är så klart inställda, och samtidigt som det känns tråkigt att hon är sjuk så är det ändå skönt att veta vad hennes beteende berodde på. Nu får hon några veckor med lugnare tempo så är hon förhoppningsvis tillbaka med full styrka och fokus igen om några veckor.

tisdag 18 augusti 2009

Miss Fine

I slutet på juli fick vi en inneboende. Miss Fine har tagit semester från sin flock i Småland. En härlig, liten tik som är så otroligt lättlärd. Allt går fort när Fine är i farten så det gäller att hänga med men hon vill samtidigt hela tiden göra rätt. Härligt med en ung hund som inte har så många förutfattade meningar som en viss brunare och långhårigare dam har...



Svarta hundar

Det är inte lätt att fota två svarta hundar som far omkring...

Frozza är hemma igen

I går bestämde sig Frozza för att flytta hem igen och få några dagars vila från barnpassningen. Men på torsdag rycker hon in igen medan matte tar med sig de andra och åker på aktiviteter. Hon är så go att se tillsammans med Alice. I går när jag kom så sov Alice. Så fort hon gnydde till var Frozza där och kollade läget, utan att röra henne. När Alice vaknade så fick hon försiktiga pussar av Frozza som beter sig väldigt klokt och förståndigt med den lilla. Tyvärr försvann det direkt när hon kom hem och rusade som en galning runt runt på fältet medan de andra bara stirrade på henne...
I morse hade dock hjärncellerna trillat ner på rätt ställe igen...

måndag 17 augusti 2009

Frozza är barnvakt

Frozza har under helgen varit hos min bror med flickvän och barn. Anne sade igår att Frozza kommit bort, men att de själva skaffat en hund under helgen. Risken var dock stor att jag skulle tycka att deras hund var lik Frozza, men det var bara som det såg ut ;) Frozza stannade kvar en extra natt eftersom hennes matte och flockkompisar ändå bara skulle åka hem och sova, och sen jobba och börja skolan. Frozza och lilla Alice verkar vara bra kompisar...

fredag 14 augusti 2009

Igår

I går fick vi härliga besked från mammas ordinarie läkare. Underläkaren som främst behandlat mamma verkar ha gjort en del felbedömningar och läget ser ljusare ut. Bland annat övermedicinering har gjort henne sämre än vad hon borde vara. Nu är hon relativt pigg och det känns så skönt att för tillfället kunna pusta ut.

Nu ska jag skriva tenta (mitt upp i alltihop) och i kväll ge Mingla en ordentlig genomkörare. Pluggandet denna vecka har inte gett henne så många, rejäla träningspass.

tisdag 11 augusti 2009

Tack

Min mamma är mycket sjuk, och det är därför som aktiviteten på bloggen ligger långt ner på min prioritetslista just nu. Hundarna är min underbara paus från den jobbiga verkligheten och jag är så glad att jag har dem.

Skulle bara vilja säga tack för allt stöd genom sms, telefonsamtal, blogg, mail med mera. Det betyder oerhört mycket att ha folk som bryr sig. Ni är guld värda!!

FM 2009

Flatmästerskapet fick ett abrupt slut för oss när varken jag eller Mingla på tredje stationen såg vart, eller ens att, den andra dummyn i dubbelmarkeringen föll. Jag tog ett snabbt beslut och hoppades att Mingla hade koll, vilket hon inte hade. Den första kom hon ihåg och bytte därför markeringsområde. En nolla som resultat.

Eftersom mamma är dålig och min energi inte är den högsta just nu så åkte vi innan finalerna började, när vi nästan var framme och skulle hämta upp Frozza hos Pia med familj (tusen tack för hjälpen med primadonnan!) så ringde Anneli och berättade att vi fått Trollkarlens VP för bästa Östgöta hund. Delas i första hand ut i veteranklass, men vandrar sedan neråt i klasserna. Så helt lottlösa blev vi inte detta år heller.

måndag 3 augusti 2009

Paus

Bloggen kommer ett tag att uppdateras väldigt sporadiskt. Just nu finns det viktigare saker i livet som jag måste fokusera på.