lördag 24 januari 2009

Helg

Idag ringde väckarklockan 6.15, tyvärr inte på grund av någon rolig aktivitet utan för en tenta. Så kl 8 började jag skriva men som tur var så gick det rätt fort. Jag fick igår efter MYCKET krångel besked om att jag får plugga i vår, vilket inte var säkert på grund av lite strul med en tidigare kurs. Men nu blir våren normal.

Vädret idag har inte varit särskilt upphetsande. Regn och rusk och kallt... Men vi har kastat lite boll. Pippi har börjat tycka det är jättekul och får mer och mer fart, härliga hund! Det är också ett perfekt tillfälle med passivitet för Mingla, hon älskar bollkastaren och man ser nästan ett beroende i ögonen på henne när man tar fram den.

Nu tänkte jag krypa upp i soffan med en kopp te, tända lite ljus och mysa. Verkar inte vara något bra på tv, så det får nog bli boken till sällskap. Är snart klar med sista Harry Potterboken och sen ska jag ge mig i kast med en bok som vi hade som högläsningsbok i lågstadiet eller mellanstadiet, Maria Gripes Tordyveln flyger i skymningen. Funderar på att låna lite Astrid Lindgren böcker också, jag har precis upptäckt vilken underbar verksamhet biblioteket faktiskt har. Vad bra det är att man ska bli svenskalärare på låg- och mellanstadiet, då kan man alltid skylla på det vad man än läser, även om det gäller barnböcker...

Lite paus i hundträningen måste man ju ha ;)

onsdag 21 januari 2009

Ljusare tider

Kanske är väl optimistiskt att säga det redan i januari, men jag tycker det känns som om det är ljusare på dagarna. Att solen visar sig var och varannan dag gör väl inte det hela sämre heller.

I helgen var vi på kortvisit på Flathult igen. Vi anlände söndag eftermiddag och hundarna njöt i fulla drag av en promenad med de andra hundarna. Mingla ÄLSKAR att springa runt med de andra, Pippi saknar nog att få jaga och skälla ut sin pappa Dogge för hon var rätt nöjd att få göra det medan Frozza är lite osäker när det far runt så många hundar. Det blev lite mat och tjattrande på kvällen framför tvn. På måndagmorgonen åkte jag in till Göteborg och var på kurs medan tjejerna var kvar på Flathult. Tack Anneli för hjälpen!! På vägen hem på kvällen fick vi en extra passagerare, Frozzas morbor Diesel fick åka med till Linköping där Karin och Freddan mötte upp och vände hemåt. En härlig kille som bara låg och myste på framgolvet...

Idag har vi varit ute och tränat. Pippi har äntligen fattat vad apportkastaren gör och det tänder damen, fast hon knallar inte (än, får väl se vad hon försöker med när hon har kommit på hur kul det är) och Frozza fick prova en vilket hon tyckte var kul. Känns skönt att hon fattade det där med att en dummy far iväg när man använder den... Sen fick Mingla en trippel, medan Pippi fick en enkel i svår terräng. Känns som om Pippi verkligen går framåt och det börjar hända saker nu. Hon är en sån härlig hund, och dessutom underbart vacker att se på!

Mingla fick några linjetag ockå, den ena dold. Jag vet ju att det är framför allt dirigeringarna vi måste jobba på. Har tänkt länge (ska bara komma till skott) på att lägga upp en träningsplan och bestämma vad jag ska satsa mest på fram till vårens prover.

Frozza funderar på vad hon ska bli när hon blir stor. Att hon är världens finaste Frozza vet hon redan, men hon säger att hon vill vara känd för något mer än det... Apportering är nog helt okej, men samtidigt så har hon ju en annan sak hon gillar. Skräpletning! Människor är förfärligt slarviga. Idag när vi skulle åka hemåt efter träningen så hittade hon gamla pappersmuggar. Och när jag tänker efter så visade sig skräpletartalangerna redan vid 12 veckors ålder. Men hon säger att hon ska fundera ett par varv till, apportör låter ju häftigare än skräpletare trots allt...
Frozza 12 veckor

onsdag 14 januari 2009

Nu vill jag inte mer...

Har åkt på värsta förkylningen jag haft på flera år. Har sovit någon timme i taget i natt och huvudvärken blir ju inte bättre när man sover dåligt. Min kära lillasyster har varit ute med hundarna så nu behöver jag i alla fall inte ha dåligt samvete. De var vid en hundrastgård så hundarna kunde rusa hur de ville i över en timme. Tack!!

Nu ska jag ta tag i veckans andra stora projekt, förutom snytpapper, en tenta! Usch säger jag bara.

måndag 12 januari 2009

Stressad?

Efter ett par dummiesar på ett stort sök så blev det passivitet. Pippi visade under söker upp att hon börjar förstå vad det handlar om och letar långt ut och springer. Men i passiviteten är det en helt annan hund. Stressad? Skulle inte tro det...

Pippi Lotta...

En till som tycker det är trist när andra jobbar...


Hunden heter Frozza

Minglas sista uppgift. Enkla markeringar över gärdsgård, hon har börjat förstå att hon ska gå över inte leta väg runt och dessutom börjar hon få fin stil över och ändå fin i greppet.

söndag 11 januari 2009

Ytterligare ett grattis

Även idag har Mingla syster Russin varit på utställning. Bästa tik och ytterligare ett cert och cacib.

GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS!!!!

lördag 10 januari 2009

Grattis!

Ett stort grattis till Minglas syster Russin (Fla. Choklad Russin) som tillsammans med matte Ulrika snyggat sig i vänstervarv på utställning i Innsbruck. GRATTIS Ulrika och Russin!

Sök och över staket

Idag har vi varit ute en sväng i skogen. Först på morgonen var Frozza med ute och vi tränade stoppsignal. Hon är jätteduktig. Pappa behövde min hjälp en snabbis på jobbet och efteråt så svängde vi ut i skogen. Frozza fick prova på ett sök vilket hon inte gjort förut, men klarade det toppen. Sen var det Pippis tur. Hon har aldrig haft så mycket fart och glädje på söket förut, och hon har förstått vad det går ut på.

Mingla fick ligga lös en liten bit bort. När de andra två gått in i bilen fick hon en boll kastad in i skogen som hon var tvungen att hoppa över staket för att hämta. Ut var det inga problem men hem hade hon svårare att komma över och vill helst springa andra vägar. Men till slut fattade hon och kunde ta vägen över staketet hem också. Skulle velat haft kameran med men det få bli en annan dag.

Nu ska jag snart köra ett par maskiner tvätt och sen slappa i soffan med en film eller med en bok. Är inne på femte boken om Harry Potter nu när jag håller på med hela serien, Harry Potter och Fenixorden. Kan verkligen rekommendera dem!

fredag 9 januari 2009

Hemsidan

I dag har hemsidan fått en genomgång. Frozza har fått en släktingsida, mer bilder har kommit upp och Minglas sida har uppdaterats. Ska ta nya bilder på Frozza när det blir vettigt väder så det inte är en liten valp på hennes bild utan den stora damen som hon faktiskt börjar bli.


Mingla och Frozza i oktober


Frozza i oktober

torsdag 8 januari 2009

Slappdagar

En gräslig huvudvärk har flyttat in i mitt huvud ett par dagar och soffan och sängen har varit min tillflyktsort. Som tur är har min gulliga mamma och syster hjälpt mig med tjejerna och nu går allt åt rätt håll. Tack, älskar er!

Min lilla Frozza flicka fyller 6 månader idag. Det går fort...

söndag 4 januari 2009

Gott nytt år!

Först och främst GOTT NYTT ÅR!

Nyåret firade vi på Flathult, precis som förra året och så har vi blivit kvar. Pippi ska på My Dog måndag och tisdag så då stannar jag kvar och får med henne hem efteråt. Frozza leker med syskonen och Mingla surar så fort hon blir instängd någonstans, trots att hon får campera med den bruna charmören Japan.

På årets sista timmar så har Mingla sista meriter också ramlat in. 30/12 godkänd anlagsspår och 31/12 1 ökl. Så detta år med Mingla kan inte vara annat än fantastiskt.

I maj tog hon sin etta i nkl och blev provbäst för Sören Norén.

På årsträffen fick jag ta emot Lugn och fin VP:t för andra året i rad för bästa förare.

På Flatmästerskapet nollade vi en station, då jag skickade för tidigt och vi fick ingen finalplats, men fick ändå fina poäng. Ett VP blev det med hem, Smålandssektionens VP för bästa sök i nkl.

Nära var det att första ettan i ökl satt i Kisa, men eftersom hon blev rädd och kom tillbaka med svansen mellan benen på släpspåret, så ettan blev en trea. Veckan efter hamnade vi i Värmland och Väseprovet. Där satt allt, arbetet blev en etta för Mats Närling och släpspåret godkänt så nu behöver vi inte tänka på det mer. Pricken över i, Mingla blev bästa flatcoat och fick motta Dovehunters VP för bästa flat i ökl och skyttens val.

Hösten fortsatte, 8 november blev det a-provsdebut, godkänt KKL för Ulf Göranzon på stor fasanjakt.

Dagen efter blev det MH-beskrivning med godkänt skott.

I slutet på november hamnade vi i Skåne på a-prov elitklass. Inget pris, men jag är nöjd med hennes arbete och jag vet vad vi ska träna på.

Årets sista dagar blev vigda åt spårning och 30 december blev anlagsspåret godkänt och dagen efter första ettan i ökl.

Min målsättning för 2008 var etta nkl, MH, godkänt anlag och start på lydnadsprov. Lydnadsprovet strök jag rätt tidigt, och de andra målen är uppnådda och både jakt och viltspår överträffade.

Nu ska kalender, prov och mål för 2009 synkas.

För övrigt så bjöd 2008 på nya familjemedlemmar. Först vackra lilla Foxy som sedan fått det perfekta hemmet hos Anna, då vi inte passade hundra ihop. Istället kom Frozza in i hemmet som en liten virvelvind, vad det blir av henne ska bli spännande att se.

Tack alla som varit med och delat detta fantastiska år med oss! Och tack Anneli för mina små pärlor.