fredag 10 november 2006

Minglas kurs är slut

Jaha..., då är kursen för Mingla slut. Vi avslutade med ett "jaktprov" för att få testa på hur det är att starta och se helheten. Jag är jättenöjd med Mingla. Hon har svårt att komma ut på söket och inte perfekta avlämningar, men HALLÅ! Hon är ju inte så gammal. Min lilla prinsessa!

Idag ska vi på återbesök till veterinären och ta bort Sims stygn. Trots tratt har han lyckats ta bort fyra av fem stygn själv men det ser fint ut.

Vi har sett första snön också. Döm om min förvåning när man släpper ut hundarna och det är vitt ute. Mingla studsade ut, morgonivrig som vanligt men tvärnitade ute på det som brukade vara en gräsmatta. Hon såg sig omkring och verkade inte riktigt förstå vad det var för vitt ute. Men efter en liten stund var livet underbart. Nu är snön borta men Mingla lär inte bli ledsen när den kommer tillbaka...

Jag har klarat av min första kurs på universitetet nu. Har varit tufft i slutet av kursen, men nu ser jag fram emot att hinna med och orka mer aktiviteter med hundarna. Har legat på minimum några veckor.

Har börjat träna fot lite mer med Mingla nu, förut har kravet mer varit att inte dra i kopplet. Små korta arbetspass, men det känns oftast som om det är en jojo man håller i kopplet. Hon är så härlig, har aldrig haft en hund som blir så överlycklig över att få gå fot, träna ligg, stoppsignal eller vad det än är. Så otroligt lyhörd.

Sim har blivit så lugn och go'. Han kopplar av på ett helt annat sätt än vad han gjort tidigare. Vet inte om det beror på att han trivs bättre i den här lägenheten (det gör jag, lägenheten är bättre men jag saknar Loftahammar otroligt mycket) och just att det är lite trädgård till. Eller så är det Mingla som gör honom lugnare. Hur som helst så är han en underbar kille som till och med min familj börjat berömma för att han är lugnare...

Jag älskar mina älsklingar...